Nieuws

SkillsCV in het nieuws

November 2022

Download de app

De eerste versie van de volledig vernieuwde app is vanaf nu te vinden in de iOS en Google Play Store te vinden. Dus download hem snel en ga op zoek naar de baan die jij bent!

Oktober 2022

Nieuwsflits

Inhoud

  • Opbrengst afgelopen zomer
  • Nieuwe mogelijkheden G20
  • Samenwerking MBO’s
  • Marktreview TNO/ CompetentNL
  • Versneller van de transitie – gesprekken beslissers
  • SkillsCV Viewpoint
  • G20 bijeenkomst 20 oktober

Opbrengst afgelopen zomer

Het liefst zouden we jullie meenemen door de app 2.0 en de dashboardomgeving die daarbij hoort. We bewaren deze primeur echter voor de bijeenkomst met de G20. Er is keihard gewerkt aan de zaken die we de vorige keer hebben gecommuniceerd, we hebben het dan over de integriteit van de data, de UX-flow en de dashboardomgeving oftewel de hele productenlijn van SkillsCV. Af en toe moeten we in onze armen knijpen… je moet het maar durven geloven dat het echt lukt, laat zien wat je kan (het skillsprofiel) en wat je daarmee kan (de vacatures) in één app! Het klinkt eenvoudig, iedereen die zich er een beetje in verdiept heeft begrijpt wat dit vraagt. Lees hier de volledige nieuwsflits

 

September 2022

SkillsCV eerste Ethical Board van Nederland

Met de oprichting van de eerste Ethical Board in Nederland neemt SkillsCV het voortouw om haar eigen organisatie en methodiek onafhankelijk te toetsen.

Experts technologie, arbeid en ethiek nemen zitting in de eerste Ethical Board van Nederland. Hoogleraar Jeroen van den Hoven (Ethiek en Technologie, TU Delft) heeft toegezegd voorzitter te worden van de Ethical Board van SkillsCV. Mensen laten zien wat ze kunnen, en precies daar een passende baan bij vinden. Dat is de ambitie van SkillsCV, een startup die baanzoekers en -wisselaars uitdaagt een ‘skills cv’ te maken, en dat automatisch combineert met alle openstaande vacatures in Nederland.

Co-founder en CEO Maarten Westerduin: ‘We zijn jong en groeien hard. We bevinden ons in de wereld van arbeidsmarktontwikkelingen, techniek en ethiek. Om duurzaam verschil te kunnen maken moeten we blijvend leren en onszelf steeds opnieuw de vraag stellen: hoe kunnen we het nog beter doen? Ik ben ongelooflijk trots dat we met deze indrukwekkende groep van experts een manier hebben gevonden om ons onafhankelijk scherp te houden de komende tijd.’ (Lees het volledige artikel)

 

Juli 2022

Socials

SkillsCV is ook actief op Facebook en Instagram. Dus wil je tijdens jouw zomervakantie op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij SkillsCV? Volg ons dan vooral ook via onze socials. Daar vind je naast nieuwtjes ook mooie achtergrondverhalen en ervaringen van gebruikers.

Samenwerkingsverband ‘Regio Zwolle’ maakt van arbeidsmarkt geoliede machine

In een wereld waar steeds meer banen digitaliseren, arbeidsmarktkrapte aanhoudt en zelfontwikkeling de norm wordt, is innovatief beleid hard nodig. In de regio Zwolle hebben ze dat door: overheid, onderwijs, werkgevers- en weknemersorganisaties én het UWV werken er daarom samen om van de regionale banenmarkt een geoliede machine te maken. “En dat gebeurt met succes”, vertelt Sandra Oldengarm, Projectmanager Communicatie van het samenwerkingsverband, dat simpelweg ‘Regio Zwolle’ is genoemd. (Lees het hele artikel)

Juni 2022

Omgaan met de onvoorspelbare arbeidsmarkt

Almere is de stad van de toekomst. Soms is dat lastig: de toekomst kun je tenslotte niet voorspellen. Maar levert dat problemen op? Dan gaat de stad die problemen (hoe kan het ook anders?) innovatief te lijf…

“Dat Almere te boek staat als de stad van de toekomst betekent dat we vooraan willen lopen”, vertelt Van Poorten. “Voor innovatie moet je bij ons zijn”.

Een van die innovatieve oplossingen is het SkillsCV, een app waar Almere nu een pilot mee doet. “In de app kun je jouw opleiding, werkervaring maar vooral vaardigheden opslaan”, legt Van Poorten uit. “Vervolgens kun je met je profiel in de app anoniem solliciteren bij werkgevers die op zoek zijn naar jouw skills: ook als je nog geen relevante werkervaring hebt.”

“Momenteel doen we met een marketingcampagne ons best om Windesheim-studenten de app te laten downloaden”, vervolgt Van Poorten. “Als zij op basis van hun skills werkgevers in Almere vinden, blijven ze behouden voor de stad. Daarmee verminderen we die brain drain – een trend die we sowieso al hadden ingezet.” (Lees het volledige artikel)

Mei 2022

De skillsgedreven arbeidsmarkt

Tientallen bedrijven, stakeholders, overheden en investeerders zetten gezamenlijk de schouders onder SkillsCV. Zij kwamen samen in Veenendaal om met elkaar verder te bouwen aan een Skills gedreven arbeidsmarkt (Lees het volledige artikel)

Oekraine flyer

De afgelopen periode hebben wij een flyer ontwikkelt die gebruikt kan worden om Oekraïners kennis te laten maken met SkillsCV. Juist voor deze doelgroep waarbij het soms lastig is om aan te tonen welke opleidingen er zijn gevolgd, is het gebruik maken van een CV dat kijkt naar Skills een ideale manier om te solliciteren. (Download hier de flyer)

Download de app

De app is vanaf nu te vinden in de iOS en Google Play Store te vinden. Dus download hem snel en ga op zoek naar de baan die jij bent!

April 2022

Ons al gespot in Almere?

De Gemeente Almere gaat SkillsCV inzetten om jongeren te wijzen op leuke banen die beschikbaar zijn in de regio! De komende tijd wordt daarvoor via diverse online- en offline media. (Meer info)

Groei Vooruit gaat werken met SkillsCV!

Samen met SkillsCV wil Groei Vooruit mensen in de regio Zwolle helpen om (meer) werkgeluk te vinden. Groei Vooruit is een initiatief in Regio Zwolle van 20 gemeenten, 4 provincies en het Rijk in samenwerking met partners als FNV, CNV, VNO-NCW, MKB-Nederland Regio Zwolle, onderwijsinstellingen, SBB, Leerwerkloket, Randstad en het UWV. (Klik hier voor meer informatie over deze samenwerking)

Maart 2022

App in de stores!

De app is vanaf nu te vinden in de iOS en Google Play Store te vinden. Dus download hem snel en ga op zoek naar de baan die jij bent!

SkillsCV haalt €2 miljoen op

Wij zijn trots om te melden dat we in een eerste investeringsronde €2 miljoen hebben opgehaald bij investeerders om gelijke kansen te bevorderen via skillsbased matching. De investering wordt ingezet voor de lancering van de app, integratie met overheden, gemeenten, scholen en recruiters en het uitbreiden van het team. (Lees hier het complete persbericht)

De week van het anonieme CV

“Wij juichen elk initiatief toe dat discriminatie op de arbeidsmarkt tegengaat. Daarom hebben we SkillsCV meteen omarmd”, zegt Cindy Sonnemans van Unique. “Zo maken we met de ‘Week van het Anonieme cv’ al jaren een vuist tegen selectie op basis van persoonsgegevens als leeftijd, etniciteit of geslacht. Dat is principieel verwerpelijk, maar in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt ook irrationeel: we hebben iedereen hard nodig om de economie draaiende te houden.” (lees hier het hele persbericht)

Januari 2022

App bijna gereed

Eind maart verschijnt de app in de Apple en Google Play Store, daarom wordt er nu hard gewerkt aan het testen van de applicatie en worden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet.

Commitment G20 en investeerders

We zijn trots om te melden dat we een volgende succesvolle investeringsronde hebben mogen afsluiten en dat we nu naast investeerders nu ook het commitment van de betrokken uitzendorganisaties (onze G20) hebben mogen bekrachtigen.

Benoeming managementteam SkillsCV

Ons managementteam is uitgebreid met de toevoeging van Gert Simons (CTO) en Kees van Nimwegen (CFO)

September 2021

Eerste meeting met G20/ Asscher

In een inspirerende setting zijn de ideeën voor SkillsCV verder uitgewerkt met de 20 betrokken uitzendorganisaties. Dit alles gebeurde onder de bezielende leiding van Lodewijk Asscher.

Plannen Ethical Board

Om te waarborgen dat er zorgvuldig met de data zal worden omgegaan is er gestart met de instelling van een Ethical Board.

Start zoektocht naar externe financiering

Diverse investeerders hebben positief gereageerd op onze plannen. De ambitie is groot, dus vandaar dat we in een tweede ronde op zoek zullen gaan naar verdere aanvulling hiervan.

Juli 2020 – Juli 2021

Bouwen van applicatie

BitFactory uit Rotterdam is gestart met de daadwerkelijke realisatie van onze app, deze zal medio 2022 beschikbaar moeten zijn voor iPhone en Android toestellen.

Ontwerp en bouwen van architectuur data

Ook aan de motor wordt op dit moment volop gebouwd en gesleuteld door de data specialisten van de Intelligence Group.

Lodewijk Asscher betrokken

We zijn verheugd te kunnen vertellen dat Lodewijk Asscher zich persoonlijk gaat inzetten voor het betrekken van diverse marktpartijen bij ons initiatief.

Juni 2020

Samenwerking met scholen en gemeenten in regio Zwolle

De bruisende economische regio Zwolle (22 gemeenten) is de eerste regio die SkillsCV ondersteunt door deel te nemen in het project. Het streven van de regio is om onderwijs en arbeidsmarkt dezelfde taal te laten spreken, zodat het makkelijker wordt om via opleidingen te investeren in de skillsgap en een leven lang leren mogelijk te maken.

Startsubsidie ontvangen

Vanuit de Human Capital agenda van de regio wordt een startsubsidie ontvangen, hiermee krijgt niet alleen de investering in de applicatie een boost, maar wordt er ook intensieve samenwerking gefaciliteerd tussen het technische development-team en de vragen uit de praktijk.

Maart 2020

Wowner BV wordt opgericht, aandeelhoudster van SkillsCV

Het werken aan een skills-based-matchingstool is geen nieuwe gedachte. In de praktijk is het echter nog nergens beschikbaar om landelijk te kunnen gebruiken. Het plan is inmiddels concreet genoeg om SkillsCV serieus vorm te gaan geven in een BV.

Opdracht verstrekt aan Bitfactory op app te bouwen

Na een uitgebreide selectie van potentiele bouwers valt de keuze op de Bitfactory. Zij zijn als geen ander in staat om te begrijpen hoe een UX flow eruit moet zien, zodat de gebruiker geholpen wordt om gemakkelijk te werken met SkillsCV.

Januari 2020

Prototype wordt gebouwd

Bij IT trajecten is het van groot belang het idee om te zetten in een product. Daarbij komt het op precisie aan, er wordt bij SkillsCV veel tijd en aandacht besteed aan het uittekenen van het prototype zodat de potentiele bouwers goed kunnen begrijpen wat de principes zijn onder de tool.

Ideeën worden gefinetuned

We reizen stad en land af om overal te kijken naar de ideeen die er al zijn en de behoeften van mogelijke klanten. Elke dag scherpen we de ideeen aan en vallen de dingen op zijn plek.

Plan ontworpen voor roadmap

Een project staat of valt met een realistische planning, nauwkeurig brengen we in kaart welke tijd we voor iedere fase nodig denken te hebben. We geven onszelf daarmee de kans om op tijd bij te sturen.

November 2019

Bijeenkomst met CEO’s uitzenders bij IG, brainstorm over one-click- application

Op uitnodiging van Geert Jan Waasdorp zijn er CEO’s bijeen om samen na te denken over een andere en betere manier van matching. De verlegenheid is tastbaar als het gaat om het ontbreken van een tool die uitgaat van skills, terwijl we al zo vaak over dit onderwerp nagedacht hebben.

Idee van SkillsCV wordt geboren

Op de terugweg bellen Geert Jan en Maarten met elkaar en ontstaat de ambitie, als het er niet is gaan we het zelf doen. Enige afspraak die we maken is dat het echt gaat gebeuren en dat we dit met zoveel mogelijk partners willen oppakken.

Download de app

Wij helpen je om een overzichtelijk CV op te bouwen rondom opleidingen, werkervaring en skills die je hebt geleerd. Daarbij geven wij je de mogelijkheid om anoniem te solliciteren, zo zorgen wij met elkaar voor een inclusiever, transparanter en eerlijker selectieproces. Meedoen? Download nu de app en vind de baan die je bent!